31 Mart 2013 Pazar

Peynirli Karnıyarık Böreği

Aslında Çok kolay olan, hazır yufkadan yaptığımız bildiğimiz peynirli börek ama hiçbir zaman vazgeçilmezdir.

PEYNİRLİ KARNIYARIK BÖREĞİ
MALZEMELER


- 4 ad. yufka

- 300 gr. kadar (miktarı yeterince siz ayarlayabilirsiniz) beyaz peynir (genelde marketlerde peynir kırıntısı diye satılıyor, ben onlardan alıyorum.

- 1 su bardağından 1-1,5 parmak eksik sıvıyağ

- 1 su bardağından1-1,5 parmak eksik su

- yumurta sarısı

- susam,çörekotu (üzerine)

- 4-5 ad. çarliston veya sivri biber

- 3-4 ad. ortaboy domates

YAPILIŞI

Su ve sıvıyağı karıştırıp, yufkanın birini serin, üzerine bu karışım ile ıslatın. İkinci yufkayı üzerine serip, yine aynı su ve sıvıyağ karışımından sürün. Yufkayı önce ikiye, sonra dörde, sonra yine her bir parçayı üçe bölün. Her bir parçanın içine peynir koyup, sigara böreği şeklinde ( biraz yassı ve gevşek sarmaya çalışın ki kesince ve üzerinde biber ve domatesin rahatça durması için) sarın. İşlemi böylece tamamladıktan sonra, böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Sonra ortasından (resimde görüldüğü şekilde) kesin. Kesik yere bir adet domates ve bir adet biber parçası koyun. Fırında pişirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder