Muhallebili pasta malzemeleri
Kek için:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı süt (pişmiş keki ıslamak için)
Muhallebi için:
- 1.5 çay bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket krema
Üzeri için:
- Kakao, Antep fıstığı, Çikolata drajeleri v.b. isteğinize göre
Muhallebili pasta nasıl yapılır
Muhallebili pasta tarifi
Geniş bir kapta yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Zeytinyağı ve sütü
ekleyin. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam
edin. Karışımı geniş dikdörtgen bir kaba aktarıp
180 dereceye ayarlanmış fırında
30 dakika
pişirin. Fırından alınca 1.5 su bardağı soğuk sütü üzerine dökün.
Muhallebi için, un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin.
Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın. Kekin üzerini muhallebiyle
kaplayın. En üste bolca kakao serpin ve buzdolabında bekletin. Üzerini
çikolata drajeleri ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder