7 Nisan 2013 Pazar

Tavuklu Karnıyarık Tarifi





Tavuklu Karnıyarık için malzemeler: 

2 adet  Tavuk Göğüs Eti 
6 adet patlıcan 
1 adet kuru soğan 
2 adet domates 
2 adet yeşil biber 
3 diş sarımsak 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
Tuz 
Karabiber 

Patlıcanlar, saplı olarak çizgili şekilde soyulur ve tuzlu suda bekletilir, daha sonra kurulanarak kızgın yağda ters yüz edilerek kızartılır. Diğer taraftan tavuk göğüsleri küp küp doğranır. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Üzerine ince kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak eklenir ve kavrulur. Daha sonra doğranmış yeşil biber, domates, domates salçası ve 1 bardak sıcak su eklenip 15 dakika pişirilir. Kızartılmış olan patlıcanların ortaları uzunlamasına kesilir ve ortalarına tavuklu içten konulur. 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder