7 Nisan 2013 Pazar

Tortilla Tarifi

Patates
Zeytinyağı veya Ayçiçek yağı (Tercihim)
3-4 Büyük baş Soğan
6 -8-10 Yumurta….Patatesi ve soğanların çokluğuna göre…
Karabiber, Tuz, bir kaç diş Sarımsak

Patatesleri soyun. Yıkayıp kurulayın, Yarım ay şeklinde incecik incecik dilimler halinde kesin. Soğanları da yarım ay şeklinde doğrayın, sarımsakları minicik dilimleyin

Zeytinyağını büyük bir tavaya koyun ve kızdırın. Yağınız kızınca içine patates, sarımsak ve soğanları atın, kapağını kapatarak 15- 20 dakika patates yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Arada sırada tahta kaşıkla kırmadan patates ve soğanları çevirin. Patates ve soğanların kavrularak yanmamasına dikkat edin. 

Patatesler yumuşayınca tavayı ateşten çekip 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın. İçine patates ve soğan karışımını atın. ASLA BU KARIŞIMA TUZ EKLEMEYİN
Başka bir tavanın dibine kalan yağın yarısı ile yağladıktan sonra, biraz kızdırıp yumurta ve patates karışımını içine dökün. Üzerini kaşıkla düzelterek orta ateşte omletin altı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. ŞİMDİ Arzunuza göre tuz ve karabiber, serpip birlikte karıştırın. 

Daha sonra tavayı hafifçe sallayın ve omleti büyük düz bir tabağa alın. İçinde kızarttığınız tavayı kalan, yarım çorba kaşığı yağ ile yağladıktan sonra, tabaktaki omletin üzerine kapatın. Tavayı tabakla birlikte ters çevirerek omleti tavaya alın. Tekrar omletin altı da altın rengi alıncaya kadar orta ateşte kızartın. Daha sonra omleti geniş bir tabağa alın, 

Yanında salata ve kırmızı biber turşusu ile sunun

Ben bazen ikiye bölüp, arasına Mayonez, Ton Balık minik Turşular koyup farklı tatlarla sunuyorum.....

Not= Malzemeler ince kesilirse daha iyi pişecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder