Patates
Zeytinyağı veya Ayçiçek yağı (Tercihim)
3-4 Büyük baş Soğan
6 -8-10 Yumurta….Patatesi ve soğanların çokluğuna göre…
Karabiber, Tuz, bir kaç diş Sarımsak
Patatesleri soyun. Yıkayıp kurulayın, Yarım ay şeklinde incecik incecik dilimler halinde kesin. Soğanları da yarım ay şeklinde doğrayın, sarımsakları minicik dilimleyin
Zeytinyağını büyük bir tavaya koyun ve kızdırın. Yağınız kızınca içine patates, sarımsak ve soğanları atın, kapağını kapatarak 15- 20 dakika patates yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Arada sırada tahta kaşıkla kırmadan patates ve soğanları çevirin. Patates ve soğanların kavrularak yanmamasına dikkat edin.
Patatesler yumuşayınca tavayı ateşten çekip 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın. İçine patates ve soğan karışımını atın. ASLA BU KARIŞIMA TUZ EKLEMEYİN
Başka bir tavanın dibine kalan yağın yarısı ile yağladıktan sonra, biraz kızdırıp yumurta ve patates karışımını içine dökün. Üzerini kaşıkla düzelterek orta ateşte omletin altı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. ŞİMDİ Arzunuza göre tuz ve karabiber, serpip birlikte karıştırın.
Daha sonra tavayı hafifçe sallayın ve omleti büyük düz bir tabağa alın. İçinde kızarttığınız tavayı kalan, yarım çorba kaşığı yağ ile yağladıktan sonra, tabaktaki omletin üzerine kapatın. Tavayı tabakla birlikte ters çevirerek omleti tavaya alın. Tekrar omletin altı da altın rengi alıncaya kadar orta ateşte kızartın. Daha sonra omleti geniş bir tabağa alın,
Yanında salata ve kırmızı biber turşusu ile sunun
Ben bazen ikiye bölüp, arasına Mayonez, Ton Balık minik Turşular koyup farklı tatlarla sunuyorum.....
Not= Malzemeler ince kesilirse daha iyi pişecektir
7 Nisan 2013 Pazar
Tavuklu Karnıyarık Tarifi
Tavuklu Karnıyarık için malzemeler:
2 adet Tavuk Göğüs Eti
6 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Patlıcanlar, saplı olarak çizgili şekilde soyulur ve tuzlu suda bekletilir, daha sonra kurulanarak kızgın yağda ters yüz edilerek kızartılır. Diğer taraftan tavuk göğüsleri küp küp doğranır. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Üzerine ince kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak eklenir ve kavrulur. Daha sonra doğranmış yeşil biber, domates, domates salçası ve 1 bardak sıcak su eklenip 15 dakika pişirilir. Kızartılmış olan patlıcanların ortaları uzunlamasına kesilir ve ortalarına tavuklu içten konulur. 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun...
1 Nisan 2013 Pazartesi
Vakko Çanta Modelleri 2013 , 2013 Vakko Çanta Modelleri
vakko çantaları , vakkonun bu yılki çanta trendleri en yeni çanta modelleri , çanta resimleri 2014 un en yeni çanta modelleri çanta trendleri
Dunyanın En Pahalı Ayakkabı Modeli ve Özellikleri
Yemeğinden Kuaföründen kısaca herşeyinden ödün verebilir kadınlar ama ayakkabılardan asla :)
Peki bu bildiğimiz ayakkabılardan olmayan 50 saatlik bir emeğin karşılığı sonucu ortaya çıkan ayakkabının kadınlar üzerindeki etkisi sizce nasıl olabilir...
Evte şimdi sizlere dunyanın en pahalı ayakkabısını paylaşıyorum buyrun;
2013 -2014 Gunes Gözlügü Modelleri , 2013 -2014 Son Trend Gunes Gözlükleri
2014 gunes gözlükleri , en yeni gunes gözlükler , gunes gözlükler , en yeni moda gunes gmzlükleri yeni moda gözlükler 2014 yeni moda gunes gözlükleri 2013 ün en yeni gunes gözlükleri aynalı gunes gözlük modelkleri
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)