17 Mart 2013 Pazar

Pratik Lokma Tatlısı Tarifi



Görünüşüyle bile dilleri sulandıran lokma tatlısını ustanın verdiği tarif ile pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte dillerden düşmeyen lokma tatlısı tarifi. Afiyet olsun.

Lokma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  • 2 yemek kaşığı erimiş margarin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı kızartma için zeytinyağ veya ayçiçek yağı
  • 1 tutam tuz

Lokma Tatlı Yapımı:

  • Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir ve un, erimiş margarin, tuz katılır. Yavaş bir şekilde su koyularak ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır.
  • Üzerine bez örtülür ve ılık bir odada kabarana kadar mayalandırılır.
  • Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır ve üzerine limon suyu katılır. Koyu olmayan şerbet yapılır.
  • Yağ bir tencerede kızartıldıktan sonra hazırlanan sol avuç ile sıkılıp yağlı kaşıkla fındıktan az daha büyü alınır ve yağa atılır.
  • Lokmalar kızardıktan sonra delikli kepçe ile bir kağıt – peçete üzerine serilir.
  • Fazla bekletmeden soğuyan şerbete atılır ve 2-3 kere karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder