Görünüşüyle bile dilleri sulandıran lokma tatlısını ustanın verdiği tarif ile pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte dillerden düşmeyen lokma tatlısı tarifi. Afiyet olsun.
Lokma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
- 2 yemek kaşığı erimiş margarin
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı kızartma için zeytinyağ veya ayçiçek yağı
- 1 tutam tuz
Lokma Tatlı Yapımı:
- Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir ve un, erimiş margarin, tuz katılır. Yavaş bir şekilde su koyularak ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır.
- Üzerine bez örtülür ve ılık bir odada kabarana kadar mayalandırılır.
- Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır ve üzerine limon suyu katılır. Koyu olmayan şerbet yapılır.
- Yağ bir tencerede kızartıldıktan sonra hazırlanan sol avuç ile sıkılıp yağlı kaşıkla fındıktan az daha büyü alınır ve yağa atılır.
- Lokmalar kızardıktan sonra delikli kepçe ile bir kağıt – peçete üzerine serilir.
- Fazla bekletmeden soğuyan şerbete atılır ve 2-3 kere karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder